radji
|
Wysłany: Pią Kwi 23, 2004 9:24 pm Temat postu: Cyniczny swiat trzeźwości |
|
|
Ostatnio chyba stracilem wzrok i sluch bo zupełnie nie wiedzialem co się wokol mnie dzieje, a moze to akurat wiedzialem i nie miałem ochoty bardzo wychodzic poza moj swiatek. Alkochol w ostatni weekend stal sie moim najlepszym przyjacielem, prowadząc mnie od jednej stacji do nastepnej w swoim pociągu zludzeń i surrealizmu i na żadnej ze swych pieknych stacyjek z napisanymi nazwami na bialych tabliczkach, nie dawal mi wysiąść. Byl blond włosa blonbdynką niewyzyta w swych fantazjach erotycznych.
A potem była pustka, gdy z wolna i z wielkim bólem wracalem w spazm trzeźwości i szarości otaczajacego mnie swiata. Kolory z kamienic za moim blokiem jaklby na powrót wyszarzaly, a ludzie zakończyli swój uliczny taniec szczescia i znowu chca mi dac w morde. I znów stalem sie niewidzialny w poszukiwaniu swojego sensu.
A teraz tylko siedze i czytam, czytam, czytam, czytam, czytam wszystko co mi wpadnie w reke. I chodze od sciany do ściany, do ściany od ściany rajcujac sie chwilami spokoju.
p.s. powyzszy tekst jest usprawiedliwieniem mojej absencji w ostatnich dniach, po za tym wysiadl tez mi internet.
p.s. 2. Nie martwcie się, nie biore żadnych prochów |
|