Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2018 1:25 am Temat postu: |
|
|
aktualizacja
"zapisali się"
1.kubusio
2.pawel_
3.Meardin
4.nemmerle5
5.wolan
6.pomocnik
7.grzesiek2f
8.senny_mojrzesz
"dadzą radę jeśli"
9.TatarPL
(może grać tylko po godz. 24.00 jeśli uczestnicy nie mają nic przeciwko to chętnie weźmie udział. W łikendy też może)
10. baobab
(1.jeśli tempo rozgrywania to 3 mecze na 2 tygodnie, wtedy tylko do 7 graczy w lidze, czyli 12 meczy ligowych: 6 jako gospodaż + 6 jako gość.
2.jeśli 8 graczy lub więcej wtedy tempo 1 mecz ma tydzień.
3.ćwierćmetki, czyli całkowity czas rozgrywek podzielony na 4 części, w których każdy gracz musi mieć rozegrana daną ilość spotkań.
4.kalendarz meczy obowiązkowych kto z kim ma grać w danym ćwierćmetku, by nie było za dużego wybierania z kim chce się grać najpierw itp.)
Myślę że dla części graczy która ma ryzyko walkowerów trzeba podejść indywidualnie. Myślę że dla tatara, baobaba i może kogoś jeszcze przyda się kalendarz, mi osobiście nie jest on potrzebny bo nigdy nie miałem większych problemów z umawianiem się.
Tatar będzie musiał większość meczy ogarniać przy weekendzie, możliwe też że nie będzie w tej samej lidze co kubusio.
11. Michał
12. Ant
(raczej odpowiada im gra nieregularna np 5 meczy w tydzień a później np. ze 2 tygodnie przerwy, myślę że to tak jak po staremu i do ogarnięcia.)
Gracze którzy więdzą że przerwy w ich regularności rozgrywania mogą nastąpić (np. Ant i Michał) myślę że dadzą radę zagrać więcej meczy przed tą przerwą. Kalendarz i w tym przypadku się przyda ale nieco nieregularny ,więc baobawowi chyba nie będzie przeszkadzać jeśli zbudujemy mu kalendarz pozwalający mu grać regularnie, a im kalendarz pozwalający grać nieregularnie.
nie potwierdzili jeszcze, lub się zastanawiają:
Bols1
Rafciu
oskarros1
sylani
Ostatnio zmieniony przez senny_mojrzesz dnia Pią Gru 07, 2018 2:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
kubusio
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2018 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | raczej odpowiada im gra nieregularna np 5 meczy w tydzień a później np. ze 2 tygodnie przerwy, myślę że to tak jak po staremu i do ogarnięcia. |
Nie widzę problemu pod warunkiem, że gracze będą się wywiązywać z terminów. Jeśli ktoś rozegra w tygodniu kilka meczy i wypełni program "na miesiąc" - jest ok.
Kłopot jest wtedy, kiedy zostaje tydzień i ktoś ma do zrobienia kilka meczy na dzień. |
|
Powrót do góry |
|
|
Nemmerle
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2018 4:47 pm Temat postu: |
|
|
dla mnie ok, jesli chodzi o ten kalendarz meczy to moze bardziej na zasadzie czas na rozegranie od-do? |
|
Powrót do góry |
|
|
oskarros1
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2018 4:48 pm Temat postu: LIGA SEZON 14 - "zapisy" "ustalenia". |
|
|
Zgłaszam się jako 13 ( czyli pechowo a może jednak nie ) |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Nie Gru 09, 2018 12:03 pm Temat postu: |
|
|
aktualizacja
"zapisali się"
1.kubusio
2.pawel_
3.Meardin
4.nemmerle5
5.wolan
6.pomocnik
7.grzesiek2f
8.senny_mojrzesz
9.Mała mi
10.oskarros1
"dadzą radę jeśli"
11.TatarPL
(może grać tylko po godz. 24.00 jeśli uczestnicy nie mają nic przeciwko to chętnie weźmie udział. W łikendy też może)
12. baobab
(1.jeśli tempo rozgrywania to 3 mecze na 2 tygodnie, wtedy tylko do 7 graczy w lidze, czyli 12 meczy ligowych: 6 jako gospodaż + 6 jako gość.
2.jeśli 8 graczy lub więcej wtedy tempo 1 mecz ma tydzień.
3.ćwierćmetki, czyli całkowity czas rozgrywek podzielony na 4 części, w których każdy gracz musi mieć rozegrana daną ilość spotkań.
4.kalendarz meczy obowiązkowych kto z kim ma grać w danym ćwierćmetku, by nie było za dużego wybierania z kim chce się grać najpierw itp.)
Myślę że dla części graczy która ma ryzyko walkowerów trzeba podejść indywidualnie. Myślę że dla tatara, baobaba i może kogoś jeszcze przyda się kalendarz, mi osobiście nie jest on potrzebny bo nigdy nie miałem większych problemów z umawianiem się.
Tatar będzie musiał większość meczy ogarniać przy weekendzie, możliwe też że nie będzie w tej samej lidze co kubusio.
13. Michał
14. Ant
(raczej odpowiada im gra nieregularna np 5 meczy w tydzień a później np. ze 2 tygodnie przerwy, myślę że to tak jak po staremu i do ogarnięcia.)
Gracze którzy więdzą że przerwy w ich regularności rozgrywania mogą nastąpić (np. Ant i Michał) myślę że dadzą radę zagrać więcej meczy przed tą przerwą. Kalendarz i w tym przypadku się przyda ale nieco nieregularny ,więc baobawowi chyba nie będzie przeszkadzać jeśli zbudujemy mu kalendarz pozwalający mu grać regularnie, a im kalendarz pozwalający grać nieregularnie.
nie potwierdzili jeszcze, lub się zastanawiają:
Bols1
Rafciu
sylani
Ostatnio zmieniony przez senny_mojrzesz dnia Pon Gru 10, 2018 12:08 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Nie Gru 09, 2018 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Myślę też o 6 osobowych ligach. Co wy na to? Meardin i oskarros1 są na tak paweł kubusio michał dostosuja się, odpowiedzieli mi na messengerze.
Jak dla mnie też chyba lepsze krótsze sezony, a jak będzie komuś mało to można zrobić następny, albo jakis oddzielny turniej, wazny jest głód gry i przerwy, bo jak się przeciąga sezon to jest lipa. |
|
Powrót do góry |
|
|
WOLAN
|
Wysłany: Nie Gru 09, 2018 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o mnie ja się dostosuje, regulamin ligi odpowiada mi w przeciwieństwie do regulaminu WTPA, ważne jest że jesli juz ktos sie zadeklaruje grać aby nie oddawał walkowerów. Osobisćie byłbym za jedną wspólną ligą tak jak bylo to już w którymś roku zorganizowane. Ale jak mówie ja się dostosuję. Jeśli chodzi o mecze po 24 to nie ma problemu ale nie na tygodniu. Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2018 1:04 am Temat postu: |
|
|
rozstaw lig na sezon 14.
jeszcze może się zmienić.
Kolejność według ostatniego ligowego sezonu.
Czołowa 3 w lidze 1 jest nietykalna ale reszcie grozi mecz barażowy.
*gracze wracający do ligi 1 lub nowi silni, powinni rozegrać mecz barażowy z broniącymi swojego miejsca w lidze 1(według starego prawa ligowego), na zasadach graczy "broniących miejsca". W przypadku remisu, w lidze 1 zostają gracze broniący miejsca.
Będzie kalendarz meczy największego ryzyka. Będą to mecze pomiędzy graczami którzy mieli w przeszłości problemy z dokończenie sezonu lub z umawianie się z danymi graczami. Trzeba będzie te mecze rozegrać w pierwszej kolejności.
liga1
kubusio
Mała mi(Avanti)
pawel_
Meardin
Michał
wolan/nemmerle5*
Pomocnik/baobab*
liga2
wolan/nemmerle5
Pomocnik/baobab
TatarPL
ant
grzesiek2f
senny_mojrzesz
Sylani?
liga3
Sylani?
Bols1
Rafciu
oskarros1
Ostatnio zmieniony przez senny_mojrzesz dnia Pon Gru 10, 2018 10:58 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek2f
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2018 10:25 am Temat postu: |
|
|
W którym momencie spadłem do 2 ligi? |
|
Powrót do góry |
|
|
Bols1
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2018 2:39 pm Temat postu: |
|
|
1.kubusio
2.pawel_
3.Meardin
4.nemmerle5
5.wolan
6.pomocnik
7.grzesiek2f
8.senny_mojrzesz
9.Mała mi
10.oskarros1
11. Bols1 |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2018 7:39 pm Temat postu: |
|
|
potwierdzili udział
1.kubusio
2.pawel_
3.Meardin
4.nemmerle5
5.wolan
6.pomocnik
7.grzesiek2f
8.senny_mojrzesz
9.Mała mi
10.oskarros1
11.Bols1
12.TatarPL
13.Ant
14.Michał
15.baobab
nie potwierdzili lub zastanawiają się.
16.Rafciu
17.Sylani |
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek2f
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2018 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Tak patrzę że baobab nie grał w ostatnim sezonie i ma szansę na grę w barazu. Nie wiem czemu ja takiej szansy nie mam i z automatu spałem do 2 ligi nie grając w 2 ostatnich sezonach. Jest to gdzieś w regulaminie? A może zróbmy jedna większą ligę i nie będzie problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2018 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Wolałbym jednak dwie ligi, szczególnie przy 15 uczestnikach.
Jak dla mnie, mogę grać w II lidze, nie widzę też przeszkód, żeby Grzesiek grał baraż. Każdą z tych opcji wolę niż jedną ligę |
|
Powrót do góry |
|
|
bartek
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2018 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Jedna liga na więcej niż 12 osób to już będzie chyba za dużo... ale dwie po 8 albo 8 + 9, jeśli będzie 17 osób tak jak jest założone to chyba dobra opcja, nie wiem czy jest sens już dzielić na trzy jak w ostatniej grałoby 5 osób. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Sro Gru 12, 2018 12:08 am Temat postu: |
|
|
Grzesiel2f jeśli chcesz grać w lidze 1 to oczywiście przysługuje Ci baraż. Czyli jak? Ant i ja np. nie mamy nic przeciwko grze w lidze 2 dlatego nie walczymy o mecz barażowy mimo że też nam przysługuje.
Jednej wielkiej lidze kategorycznie nie
poczekajmy jeszcze chwilę i zdecydujemy czy będą 2 ligi czy 3.
Baobab i nemmerle5 czy chcecie grać baraż o ligę 1? ja nalegam byście zagrali ale jeśli nie czujecie się na ligę 1 to nie ma przymusu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|