Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TheBest78
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 3:14 am Temat postu: |
|
|
Jak to mowia... Klamka zapadla... Teraz moj podpis jest wreszcie aktualny. Za pozostale trzy mecze, prosze przyznac walkowery przeciwnikom. To tyle, milo bylo znow Was spotkac tym razem na Szkrabie, ale zawsze przychodzi ten moment kiedy trzeba powiedziec sobie dosc. Dzis przyszedl czas na mnie. Mam nadzieje ze ZawodowyNabijacz nie bedzie was mocno klul po oczach |
|
Powrót do góry |
|
|
leokles
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 7:43 am Temat postu: |
|
|
Nie tak się umawialiśmy TheBest78. Miałeś dać się ograć w pojedynku rewanżowym, a nie odrazu wycofywać z ligi A tak na poważnie, to nie rezygnuj w tej chwili. Do końca ligi pozostały jedynie 3 rozgrywki. Jeśli nie możesz teraz grać to przesuniemy nasz pojedynek na później. Mogę poczekać z rewanżem, który jak najbardziej mi się należy, chociażby dlatego, że mnie ograłeś - to raz, a dwa - "to wizyta w chmurach". Już nawet nie wspominam, że jeśli sie wycofasz, a Kubusio ogra Radiego, to wówczas nikt nie stanie na mej drodze do wygranej w lidze.((a jednak nie miałem racji... otóż dowiedziałem się, że przewaga małych puntków nie będzie brana pod uwagę, a szkoda... Tak namiętnie je gromadziłem Myślałem, że się przydadzą, ale niestety sie myliłem. Zatem niewykuczone, że dogywka zadecyduje o tym kto wygra ligę.)) Mam nadzieję, że do tego nie dopuścisz, bo tak się składa, iż obiecałem Julce, że jeśli wygram ligę to wtedy kończę z kropkami. (Przynajmniej na jakiś czas)
Ostatnio zmieniony przez leokles dnia Nie Mar 18, 2007 8:08 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 8:15 am Temat postu: |
|
|
co wam z tymi rezygnacjami.grajcie tylko ligowe.proste to nie duzo,najwyzej dasie mus mniejszych plansz zeby mecze nie trwaly az tak dlugo |
|
Powrót do góry |
|
|
Polkolordek
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 9:47 am Temat postu: |
|
|
leo - ja sie chcialem zapisac do ligi zeby Cie ograc, ale organizator mi nie pozwolil |
|
Powrót do góry |
|
|
leokles
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 11:27 am Temat postu: Drobne sugestie |
|
|
Polkolordek myślę, że porozmawiam z organizatorami ligi , aby wprowadzili pewne zmiany w regulaminie. Dobrze byłoby aby tak dobrzy i utalentowani gracze jak Ty, którzy nie grali, bądź zrezygnowali z ligi mieli możliwość rozpoczęcia nowego sezonu z pierwszej ligi, bądź też tej do której dorównują poziomem. Oczywiście obowiązkowym byłoby wygranie pojedynków z 3 ostatnimi graczami z danej ligi oraz aprobata conajmniej 50% osób tejże ligi. To takie moje wstępne sugestie, które pozostawiam organizatorom do przemyślenia, bądź weryfikacji i wprowadzenia w życie. (ale o szczegółach zmian w lidze to już nie w tym wątku)
Szkoda Polkolordek że nie zapisałeś się do ligi, ale nic straconego. Na pewno odrobimy zaległości. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 8:10 pm Temat postu: |
|
|
myslalem nad tym.nawet tak bylo w lidze ktora organizowalem na www.kropki.net ale wiesz,tez nie moze byc tak ze, a zagram se a pozniej a nie zagram se,a pozniej znowu a nie zagram se,a pozniej a zagram se....
chociaz ciekawi mnie co powie na ten temat radji i inni.to nasza liga i my wszyscy decydujemy.to jest do zrobienia leoklesie i polkolordku.chlopaki,tak se mysle teraz nad oficjalnymi turniejami i nad oficjalna plansza do kropek w spodkaniach off-line.czy to ma byc kartka i flamastry
macie jakies pomysly?
ja myslalem nad plastikowa plansza cos w stylu szach,w ktore gra sie w pociagu zeby piony w razie drgan nie zmienialy polozenia,takie na wtyki he he.a wy jak? macie jakies pomysly? |
|
Powrót do góry |
|
|
szwagiereczek
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 10:16 pm Temat postu: |
|
|
Wyobraź sobie jaka musiałaby być plansza 30x30 w rzeczywistości i jakie pionki... Jeżeli plansza mialaby powiedzmy bok o długości 30 cm to pionki musialyby bycMniejsze od naszego bidnego grosika, chyba takie rozwiązanie jest niezbyt praktyczne. Wydaje mi sie, że lepsze byłoby coś w stylu tablicy w kratkę, po której można pisać flamastrami, a później wystarczy przetrzeć gąbką bądź też rękawem i gotowe do ponownej rozgrywki. |
|
Powrót do góry |
|
|
michals2
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 11:13 pm Temat postu: |
|
|
Chyba najlepsza jest kartka w kratke o odpowiednich rozmiarach i flamastry. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 9:00 pm Temat postu: |
|
|
no,pomysl szwagiereczka jest calkiem dobry
cos w stylu tych bialych tablic na flamastry,pozniej sie czysci szmatka i alkoholem.
jesli byloby na kartce,moga zdarzac sie bledy ktorych nie mozna bedzie poprawic,np.jesli ktos zacznie zaznaczac stop,a w polowie zobaczy ze jednak nie ma polaczenia itp.na tablicy bedzie mozna zmazywac, a nawet prosic o cofniecie ruchu.oczywiscie tabliczka lezala by na stole,a gracze siedzieli by na przeciw siebie. |
|
Powrót do góry |
|
|
leokles
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 8:19 am Temat postu: |
|
|
Wszystko pięknie, lecz mam wątpliwości co do czyszczenia tablicy.
Nie oszukujmy się! Alkoholu na pewno niewystarczyłoby na nasze rozgrywki, a co tu dopiero mówić o czyszczeniu nim tablicy... Następnym razem bardzo proszę o roztropniejsze wypowiedzi i nie wypisywaniu żadnych herezji. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 2:37 pm Temat postu: |
|
|
no w sumie racja,nie pomyslelismy o tym. |
|
Powrót do góry |
|
|
leokles
|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 7:50 pm Temat postu: Mistrz nad mistrzami (hahaha) |
|
|
Dziękuję Wam wszystkim za wspaniałą grę, za rozgrywki przyprawiające o dreszcze, oraz za te bardziej zrównoważone.
Dzięki Ci Senny, że prowadzisz rozpiskę wyników i koordynujesz przebieg całej ligi. Bez Ciebie zapewne w ogóle by się ona nie odbyła.
Słowa uznania dla TheBesta, który pomimo, że trochę namieszał i prawdę mówiąc w pewnym etapie rozgrywek zachował się dość "dziwnie" to jednak jako jedynemu i to 2 razy udało mu się mnie pokonać. Chociaż co do tego naszego rewanżowego pojedynku... gdyby odbył się on trochę w innych okolicznościach, to kto wie.
Podziękowania dla Koppera, za serwer, dzięki któremu możemy sprawnie i bez większych problemów przeprowadzać nasze rozgrywki.
"MISTRZ" kieruje jeszcze podziękowania dla wszystkich, którzy grali do samego końca i pomimo niepowodzeń nie wycofywali się i nie oddawali walkowerów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|