Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kibic777 kropki.legion.pl
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 11:01 pm Temat postu: EIDO KROPKI - powtorki gier rankingowych ze szkraba |
|
|
za sprawa bartka641 mozna m.in. ogladac powtorki z wiekszosci gier rankingowych ze szkraba, zainteresowani moga zapoznac sie z testowa wersja serwisu tutaj: http://eidokropki.legion.pl/
ew. propozycje/uwagi do serwisu prosze zglaszac w tym watku |
|
Powrót do góry |
|
|
bartek641
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 2:57 am Temat postu: |
|
|
Jest nowa wersja - kilka zmian:
1. Poprawione zadanie - poprzednie zadanie było błędne (!), na co zwrócił mi uwagę kibic777. Jeśli dalej jest źle, proszę o informacje. Są też 2 zupełnie nowe zadania.
2. Obok zadań pojawiły się skomentowane gry -- na razie tylko jedna (skomentowana przez menora), ale jeśli będzie więcej, dodam następne.
3. Zaawansowana wyszukiwarka gier - można szukać po wielkości planszy, rankingu...
4. Drobne usprawnienia przeglądarki: kwadraciki oznaczające warianty mają teraz niebieski lub czerwony kolor, zależnie od tego, kto się rusza; nowe narzędzie do kasowania ruchów. |
|
Powrót do góry |
|
|
kubusio
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:00 am Temat postu: Wyszukiwanie gier ze względu na wynik |
|
|
Czy możliwe byłoby wyszukiwanie meczy między dwoma osobami ze wskazaniem zwycięzcy meczu? Są gracze (np. Leokles), którzy mają dużo meczy (głównie wygranych) i znalezienie przypadków gdy z kimś przegrał bywa nieco czasochłonne.
Nie jest to oczywiście rzecz konieczna i osobiście eidokropki już mi się bardzo podobają Ale mogłaby umilić życie (myślę, że nie tylko mi). |
|
Powrót do góry |
|
|
bartek641
|
|
Powrót do góry |
|
|
bartek641
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Zmieniłem co nieco na eidokropkach:
1. zaawansowana wyszukiwarka nie pozwalała wyświetlać kolejnych stron -- już chyba działa.
2. Punktacja była pokazywana w sposób mało czytelny. Teraz po zaznaczeniu basenów punktacja uaktualnia się sama wg standardowych zasad szkraba. Dokładniejsze informacje (kto stawia ostatnią kropkę, kto ma ile basenów) są dostępne po kliknięciu Narzędzia/Oblicz wynik.
3. Częściowo działa punktacja przy karze za swojaka -- ale nie do końca: w grach, w których są stopy wewnątrz stopów/basenów, może dawać złe wyniki. Trochę mi się nie chce tego poprawiać - może kiedyś...
4. Dodałem 2 nowe, skomentowane gry oraz uaktualniłem bazę gier.
5. Dodałem nową wyszukiwarkę - statystyki gracza:
http://eidokropki.reaktywni.pl/games-player.phtml
działającą podobnie do statystyk ze szkraba.
Można klikać w różne miejsca w wynikach wyszukiwania
Ostrzegam, że podany tam max rank oznacza trochę co innego, niż by się pewnie niektórzy spodziewali...
Ta wyszukiwarka nie jest nigdzie podlinkowana, więc jest dostępna tylko dla czytelników forum |
|
Powrót do góry |
|
|
Prezes
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 5:48 pm Temat postu: |
|
|
fajna ta wyszukiwarka |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 9:52 pm Temat postu: |
|
|
sporo dobrej roboty bartek. |
|
Powrót do góry |
|
|
bartek641
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Drobne zmiany na eido:
1) nowe zadanie (nr 9), od cld911 - dzięki
2) nowa wersja biblioteki graficznej, we wcześniejszej podobno były kłopoty pod IE8, a teraz nie ma (czy w eido jest teraz lepiej, nie mam pojęcia),
3) kwadraciki oznaczające warianty są teraz mniejsze na dużych planszach, żeby nie zasłaniać kropek. |
|
Powrót do góry |
|
|
bartek641
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Poprawiłem 2 błędy:
1) da się już ściągać gry pobrane ze szkraba (przedtem trzeba je było najpierw zapisać do pliku);
2) w wyszukiwarce http://eidokropki.reaktywni.pl/games-player.phtml już nie powinno być kłopotów z nickami pisanymi (kiedyś) wielką literą.
Przy okazji dodałem nową grę skomentowaną przez menora. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 7:43 pm Temat postu: |
|
|
dobra robota bartek,menor chwala ci ze chce ci sie komentowac te gry |
|
Powrót do góry |
|
|
zagram_org
|
|
Powrót do góry |
|
|
zagram_org
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2022 9:32 am Temat postu: |
|
|
Od paru dni eidokropki nie działają Czy to przejściowe/da się naprawić? |
|
Powrót do góry |
|
|
kibic777 kropki.legion.pl
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2022 3:19 am Temat postu: |
|
|
Problem byl przejsciowy - od 26 IX eidokropki znowu dzialaja. |
|
Powrót do góry |
|
|
zagram_org
|
Wysłany: Czw Gru 07, 2023 1:35 am Temat postu: |
|
|
Od około 2 dni eidokropki w ogóle nie działają - nie da się wejść na stronę, wyświetla się Access Denied |
|
Powrót do góry |
|
|
zagram_org
|
Wysłany: Nie Lut 04, 2024 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Jako że oryginalne eidokropki nadal nie działają (chociaż wygląda, jakby mogły, tylko jest jakiś Access denied), skopiowałem je na zagram, są pod linkiem:
https://zagram.org/eidokropki/
Nie ma jeszcze wszystkiego z poprzedniej strony (przeniesienie wymagało przepisania części serwerowej z php na pythona), ale najważniejsza funkcjonalność chyba już jest. |
|
Powrót do góry |
|
|
|