Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
baobab
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 9:29 pm Temat postu: Turniej na PointsXT |
|
|
Może kogoś zainteresuje udział w turnieju 20-21 CZERWCA 2009:
http://vetaska.tochki.org/?p=225
Opłata $5 (jak sądzę, będą wygrane, czytałem o tym kiedyś w jakimś innym wątku, choć tutaj nie widziałem takiej informacji ), rejestracja tutaj:
http://forum.tochki.org/index.php?showtopic=916
jest 6 miejsc dla osób spoza Rosji i Ukrainy, pierwszeństwo mają ci z najwyższym rankiem na PointsXT. Gdyby było więcej chętnych z Polski, to mogą utworzyć specjalną grupę, w tej chwili jest dla nas grupa ,,świat''
p.s. mam nadzieję, że nic nie przekręciłem rosyjski rozumiem tylko piąte przez dziesiąte
Ostatnio zmieniony przez baobab dnia Wto Cze 09, 2009 10:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
ant22
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym z chęcią spróbował swoich sił. Na pointsXt grałem może ze 3 razy więc rankingu praktycznie nie mam, ale jeśli mogę to z chęcią zagram. |
|
Powrót do góry |
|
|
kubusio
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:29 am Temat postu: |
|
|
O turnieju:
Turniej odbędzie się z użyciem rosyjskiego klienta kropek, na rosyjskich zasadach, które nieco odbiegają od zasad na jakich gramy tutaj. Nie ma basenów i do zwycięstwa liczą się tylko okrążone kropki. Jest to jednak temat na inny wątek ja tu o turnieju
Informacji na temat strefy czasowej podawanych godzin nie widziałem, zakładam, że podane są czasy ze strefy wschodnioeuropejskiej tj. w Polsce jest o godzinę wcześniej.
UCZESTNICTWO:
* zapisywać się można do 15.00 dnia 18.06.2009.
* wpisowe to 5$ płacone przy pomocy WebMoney (http://www.wmtransfer.com/) nr konta webmoney, na które trzeba płacić pieniądze to: Z224170084111
* pieniądze przeznaczone są na nagrody (o tym później), jeśli gracz zrezygnuje lub nie pojawi się na turnieju - nie podlegają zwrotowi
* w tym wątku: http://forum.tochki.org/index.php?showtopic=916 należy wpisać post zawierający następujące informacje:
1) imię i nazwisko
2) nik na PointsXT
3) państwo + miasto
4) "Я ............. внимательно ознакомился с условиями и согласен защитить честь моей страны"
To czwarte mniej więcej znaczy "Ja ............ zapoznałem się z zasadami i chcę bronić czci mojej ojczyzny"
* organizator może odmówić możliwości uczestnictwa bez podawania przyczyny
* należy także podać Vetasce swój numer tel. jak sam pisze, jest to potrzebne by potwierdzić dane uczestników, dane pozostają tylko do wiadomości Vetaski i nie zostaną użyte do celów marketingowych
* pieniądze wpłacić należy, gdy Vetaska potwierdzi nasze uczestnictwo, w detalach wpłaty wpisać należy swoje nazwisko i nik - by Vetaska mógł was zidentyfikować
* w przypadku dużej liczby zgłoszeń pierwszeństwo mają osoby o wyższym ranku na PointsXT (jeśli dobrze zrozumiałem)
TURNIEJ - SPRAWY ORGANIZACYJNE
* wynik każdego meczu ma zostać potwierdzony na czacie programu PointsXT przez obu uczestników (trza napisać graczX-graczY-punktyX-punktyY np. kubusio-kibic-100-0 )
* po zakończeniu meczu należy zapisać przebieg meczu - jest taka opcja w programie
* kto nie zjawi się o czasie na swój mecz przegrywa walkowerem
TURNIEJ: DZIEŃ 1 (20.06.2009)
Pierwszy dzień ma na celu wyłonienie 2 najsilniejszych graczy z danego państwa. Jeśli graczy będzie mniej niż 3 - nie muszą oni grać w tym etapie
W tym dniu rozegrać należy "każdy z każdym" po 3 gry (tu nie wiem czy zakumałem dobrze). Mają to być gry typu "blic" tj. gra szybka, 5 sek. na ruch.
* 18.00 - pierwsza kolejka meczy
* 19.00 - 2... kolejka meczy
* 20.00 - 3... kolejka meczy
* 21.00 - 4... kolejka meczy
TURNIEJ: DZIEŃ 2 (21.06.2009)
Najlepsi gracze grają by wyłonić zwycięzcę. Limit czasu w grze to 3 minuty na każde 5 ruchów.
* 18.00 - ćwierć finały
* 19.00 - półfinały
* 20.00 - gra o 3-cie miejsce
* 21.00 - finał
NAGRODY:
Pieniądze za uczestnictwo przeznaczone są na nagrody. Za pierwsze trzy miejsca otrzymuje się odpowiednio:
1) 40% sumy wpłaconej przez graczy
2) 20%
3) 10%
Zdobywcy pierwszych 3 miejsc zostaną też nagrodzeni podniesieniem ranku o odpowiednio - 4, 2 oraz 1% (taaak procent)
Są oprócz Anta jacyś chętni? Jeśli ktoś miałby trudności z rejestracją czy też zrozumieniem tego lub tamtego, to mogę pomóc.
Ja niestety uczestniczyć nie mogę, bo w ten weekend będę w rozjazdach. |
|
Powrót do góry |
|
|
menor
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 2:38 pm Temat postu: |
|
|
kubusio a jakie rankingi maja ludzie ktorzy tam beda grali, tak orientacyjnie oczywiscie, widzialem kiedys ze ty miales 1500 wiec ilu graczy moze byc relatywnie lepszych od ciebie? |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 5:20 pm Temat postu: |
|
|
kubusio napisał: |
* wynik każdego meczu ma zostać potwierdzony na czacie programu PointsXT przez obu uczestników (trza napisać graczX-graczY-punktyX-punktyY np. kubusio-kibic-100-0 )
|
Otrzymałem mail, że ta informacja jest niepoprawna. Wyniki należy wysyłać po rozegraniu 3 partii, czyli możliwe wyniki to 0:3, 1:2, 2:1 albo 3:0. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:05 pm Temat postu: |
|
|
a co jesli ktos jest cham i nie przyzna sie ze przegral? nie to ze bym chcial brac udzial.poprostu jestem ciekawy.czy gry u nich sie nie zapisuja? |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:08 pm Temat postu: |
|
|
a brakujace 30% calej sumy skladki pewnie dla organizatora tak? |
|
Powrót do góry |