Zmiany, propozycje
Idź do strony Poprzedna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Prezes
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Chyba propozycja Serka jest najlepsza. Pójść śladami Grześka i ze stołów, na których rozgrywane są mecze turniejowe i ligowe, należy po prostu wypraszać gości, jeśli podejrzewacie, że oszustwa polegające na podglądaniu propozycji obserwatorów mają miejsce. |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 6:57 pm Temat postu: |
|
|
W żadnym wypadku nie idźcie śladami Grześka!
Nie podejrzewam, żeby takie oszustwa miały miejsce. Są teoretycznie możliwe, ale nie należy zaraz zakładać, że w lidze czy turnieju grają oszuści.
Osobiście wolałbym być oszukany w ten sposób przez przeciwnika niż wyprosić jakiegoś niewinnego gościa... |
|
Powrót do góry |
|
|
szwagiereczek
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 8:00 pm Temat postu: |
|
|
Chyba lepiej skupić się na grze niż czaić się na gościu na podpowiedź, która wcale nie musi być dobra. Wątpie by ktokolwiek praktykował coś takiego. Napewno nie w lidze pierwszej. |
|
Powrót do góry |
|
|
twister
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Cztery razy dzisiaj tłumaczyłem nowych graczom jak się zamyka, bo nie ma jakiegokolwiek skrótu do zasad po wejściu. Stawiają kropkę, liczą na automat a tu "chujnia" (tak jeden skomentował). Dopiero po chwili jak się im powie to "aaaaa..." Jeszcze inny myślał, że aby zamknąć to każde pole w stopie musi być zakropkowane... Spotkałem się też kiedyś, że jakiś koleś grał w szkole w taki sposób, że stawiali kropka do kropki (a la michals) - tzn. nie można było przerwać linii (beznadziejne to^^)
Wiem, że na forum jest widoczny link do zasad, ale mało kto tutaj zwraca chyba na to uwagę. Czy to naprawdę taki kłopot machnąć coś podobnego widocznego po zalogowaniu się na szkraba? Byłoby to znaczne ułatwienie dla nowicjuszy... Da się zrobić? |
|
Powrót do góry |
|
|
Cement
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:08 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję coś w stylu "Witaj, baw się dobrze! Zasady gry: link. Post scriptum: nie graj z michalsem, to nabijacz!" |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 11:41 pm Temat postu: |
|
|
twister napisał: | Wiem, że na forum jest widoczny link do zasad, ale mało kto tutaj zwraca chyba na to uwagę. Czy to naprawdę taki kłopot machnąć coś podobnego widocznego po zalogowaniu się na szkraba? Byłoby to znaczne ułatwienie dla nowicjuszy... Da się zrobić? |
Ale to już było zgłoszone i czeka, coś taki niecierpliwy? Jak się dwa razy napisze o tym samym, to niekoniecznie zmiana pojawi się 2x szybciej
A jeśli chodzi o zasady, to link jest też od razu na szkrabie: http://www.szkrab.net.pl/szkrab/index.php?site=game&game=kropki:
,,Kropki to gra typu "Kartka i ołówek" dla dwóch graczy. Szczątkowe zasady i obsługa gry tutaj''
Wszystko jest, wystarczy przeczytać. A jak dla kogoś brak automatu to zaraz ,,chujnia'', to obawiam się, że i wprowadzenie linku w widocznym miejscu nie pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
|
twister
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 1:16 am Temat postu: |
|
|
"Chujnią" był brak zamknięcia automatycznego + to że nie wiedzieli sami jak go w ogóle zrobić. Rzadko się zdarza, żeby kropkowy laik rozumiał różnice jakie może mieć automat albo jego brak na przebieg partii.
Niestety jestem niecierpliwy, jednak wiem że pospieszanie twórcy i szefa kropek może być niebezpieczne Lubię jednak wiedzieć, że ktoś chociaż ma zamiar działać a nie olewa sprawy. Wiemy jacy najczęściej są admini Więcej nie piszę choć mnie kusi, ale boję się bana
Popieram propozycje Cementa chociaż "przycisk" byłby lepszy. Już więcej nie będę wracał do tematu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek2f
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 2:57 am Temat postu: |
|
|
Cement napisał: | Proponuję coś w stylu "Witaj, baw się dobrze! Zasady gry: link. Post scriptum: nie graj z michalsem, to nabijacz!" |
mysle ze jak ktos nowy sie zaloguje na szkraba, to zanim ogarnie co i jak to juz dostanie zaproszenie od michalsa,wiec to tez moze niewiele dac xD |
|
Powrót do góry |
|
|
Ricardo
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że nie było mowy o czymś takim, żeby na strone główną kropek także dać bardzo widoczny link do tego forum. Może jakby ludzie wchodzili, zobaczyli, że są rozgrywki ligowe, turniej i panuje w miare miła atmosfera to by chętniej powracali do kropek albo bardziej się zainteresowali. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|