Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
menor
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 7:37 am Temat postu: |
|
|
rownie dobrze zamiast eliminacji mozna zrobic 5 osobowe grupy, jesli i tak gramy tylko jeden mecz w grupie to wyjdzie po 4 gry. I baobaba wsadzic na koniec do jednej najmocniejszej z wyjatkiem tej mojej za kare ze sie zapisal ostatni... |
|
Powrót do góry |
|
|
qeawah
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 7:55 am Temat postu: Losowanie |
|
|
A jaką metodą odbędzie się losowanie grup? I czy będzie jakaś transmisja z tej uroczystości? |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 9:09 am Temat postu: |
|
|
> 15. amokat
> 16. gerlok
Czy to czasem nie ta sama osoba? Jeśli tak, to ja też chcę zarejestrować jeszcze ze trzy nicki, a co mi tam, będę wtedy może grał w każdej grupie to w którejś wyjdę
> Mam pytanie czy można grać na szkrabie
Teraz nie można: "W tej chwili serwer jest wyłączony. Jeśli ten stan będzie utrzymywał się zbyt długo poinformuj nas o tym...".
Taka informacja jest co najmniej od wczoraj.
Też byłbym za grupami 5 osobowymi. Eliminacje mogą wyeliminować nowych graczy lub nie grających od dawna, a przecież chcemy ich raczej przyciągnąć do gry niż wyeliminować W grupach każdy sobie przynajmniej 4 mecze rozegra. (Może będą komplikacje z liczeniem rankingu Arosa, bo jeśli dobrze pamiętam, żeby ranking się dobrze liczył potrzebne są grupy czteroosobowe, ale coś można wymyślić, np. nie liczyć meczu osoby z najsłabszym zawodnikiem z grupy). A druga rzecz, wiele osób miało długą przerwę i nie wiadomo, jak dobrze teraz ranking Arosa oddaje siłę graczy.
Ostatnio zmieniony przez baobab dnia Wto Paź 16, 2012 9:19 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
leokles
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 9:17 am Temat postu: |
|
|
Zaczynajmy rozgrywki jak najszybciej. Jeżeli będziemy zwlekać, to zaraz się okaże, że z tej 20 wykruszy się połowa graczy. Dlatego jestem jak najbardziej za rozpoczęciem turnieju już od tego weekendu. Nie ma co dłużej czekać, góra do czwartku/piątku. |
|
Powrót do góry |
|
|
gerlok
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 10:38 am Temat postu: |
|
|
Amokat i gerlok to ta sama osoba . Komuś się pokręciło hehe a więc baobab nie masz oczka jest 20 osób. A tak wogóle gdyby ktoś chciał zagrać towarzysko to ja chętnie pogram bo nie grałem już z dwa lata ciekawe czy zapomniałem już, wiec piszcie na gg do mnie |
|
Powrót do góry |
|
|
Serek
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Od razu się przyznaje! 2x byłem an tym zagram i mam pytanie ... gdzie ustawić by mi nie zamykało basenów :> ciezko się tak przestawić i to ejszcze po dłuuuuuugiej przerwie
Ja eliminacje moge rozpoczać od poniedziałku w weeknd mam zjazd |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Eliminacje do turnieju glownego to tez turniej. pewnie i ja w nich zagram. jesli sie da to utrzymujmy zawsze grupy czteroosobowe w turnieju glownym najlepiej 4takie grypy. sory baobab za pomylke z amokatem, wiem ze to gerlok zamotalem sie i przepraszam ze oczko nie bedzie twoje jesli czyjes. w pierwszej fazie tez bedzie mozna zagrac minimum 3 mecze a nawet 4. ranking moze nie pokazywac idealnie sily danego gracza na dzien dzisiejszy, ale idealnie pokazuje jego osiagniecia w tym turnieju. wiec uwazam ze to wporzadku. proponuje by 8 z najlepszym rank.wtpa zaczynalo od 2 fazy czyli turnieju glownego. jeszli reszta to bedzie 12 osob to mozna zrobic 3 grupy po 4 osoby skad 8 najlepszych wyjdzie do fazy 2. mozna w sumie zaczynac. wieczorem zrobie rozpiske i uzupelnie rank. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Losowanie standardowo na zagram lub szkrabie podam info. Wiadomo jesli szkrab nie bedzie dzialal to nie bedzie mozna tam grac. Zobaczymy.pzdr |
|
Powrót do góry |
|
|
Ricardo
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Serek, jak grasz na zagram, jak zapraszasz do gry możesz zmienić ustawienia, jest taka opcja "a la szkrab" i musisz jeszcze zaznaczyć, że na terytoria, wtedy nie będzie Ci zamykało basenów. Rozmawialiśmy o tym wcześniej i niestety nikt oprócz starych kropkowiczów teraz już tak nie gra, bo ruscy głownie tam siedzą i zdominowali swoje zasady... bardzo głupie z resztą.
Senny dzisiaj wieczorem jest mecz odpuść sobie ale też jestem by zaczynać jak najszybciej |
|
Powrót do góry |
|
|
menor
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 7:44 pm Temat postu: |
|
|
kiedy te losowania? |
|
Powrót do góry |
|
|
baobab
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 8:09 pm Temat postu: |
|
|
> mam pytanie ... gdzie ustawić by mi nie zamykało basenów
Dodam tylko, że żeby się to dało ustawić, trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem - goście nie mogą tego wybrać (choć mogą być zaproszeni do gry na terytoria przez innego gracza). Nicki gości zaczynają się od gwiazdek. Zasady zbliżone do szkrabowych nazywają się "gra na terytorium".
Szkoda, że będą te eliminacje... taki byłby ładny podział na 4 grupy pięcioosobowe |
|
Powrót do góry |
|
|
Serek
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 8:41 pm Temat postu: |
|
|
też jestem za grupami po 5 osób to ciekawsze i jedna wpadka nie przekreśla awansu
A te ruskei zasady to serio ruskie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Ricardo
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Też jestem za grupami po 5 osób Róbmy losowanie i jeszcze mogę dzisiaj zagrać, po tej kompromitacji już mi nawet brak słów ! |
|
Powrót do góry |
|
|
qeawah
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 9:16 am Temat postu: Eliminacje |
|
|
Tylko nie zaczynajmy dziś, bo znowu ten mecz dziś ma być
Czy w tych eliminacjach będzie dwumecz (ze zmianą gospodarza) kazdy z każdym w grupie, czy jakoś inaczej ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek2f
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 1:48 pm Temat postu: |
|
|
bedzie losowanie i chyba zaczyna zawsze gracz z wyzszym rankingiem turniejowym (nie tym ze szkraba lub zagram.org)... chyba ze sie myle to mnie poprawcie ;p senny troche wydaje mi sie ze te 8 najlepszych osob byloby troche pokrzywdzonych ze wzgledu na to ze zagraja mniej meczow w turnieju, omijajac faze grupowa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|