Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ricardo
|
Wysłany: Pon Gru 09, 2013 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Wg. mnie bilans zdobytych i straconych kropek powinien się liczyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
menor
|
Wysłany: Pon Gru 09, 2013 7:48 pm Temat postu: |
|
|
kwestia bilansu juz byla kiedys omawiana i zostala podjeta decyzja ze nie bedzie sie liczyl i niech tak zostanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Pon Gru 09, 2013 8:17 pm Temat postu: |
|
|
U goistów zaóważyłem że mają jeszcze taką opcję że liczy się punkty które zdobyli łącznie gracze którzy przegrali z graczem, który ma taka samą ilość punktów z jednym lub kilkoma graczami. Kropek liczyć nie będziem na pewno, przerabialiśmy to dawno i to było bez sensu, chyba że zawsze byśmy grali do zapełnienia planszy bez żadnych 15tu przewagi itp.
Można by więc za punktami i za bezpośrednim bilansem dać właśnie tą opcję od goistów, prócz tego można jeszcze coś wymyślić a dopiero później liczył by się ranking turniejowy i przechodził by ten z niższym rankiem. To ma sens gdy rankingiem będą wyniki ostatniego turnieju, bo gracz który przeszedł dalej dzięki niższemu rankingowi to w następnym turnieju będzie miał ten ranking wyższy i w podobnej sytuacji będzie jego kolej na odpadniecie z turnieju |
|
Powrót do góry |
|
|
menor
|
Wysłany: Pon Gru 09, 2013 10:11 pm Temat postu: |
|
|
szczerze mowiac nie slyszalem o czyms takim. im wiecej zasad tym wiecej komplikacji. Ja bym zostawil punkty, bilans i ranking taki ze slabszy wychodzi. A jak 3 osoby maja tyle samo bunktow to slabszy wychodzi a 2 mocniejszych graja dogrywke taka ze zaczya slabszy i w razie remisu wychodzi slabszy. |
|
Powrót do góry |
|
|
kaczor
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 7:38 am Temat postu: |
|
|
Senny jak ranking będzie liczony od początku świata to trudniej się będzie przebić do góry nowemu graczowi. a patrząc na historię gry to raczej mało było takich przypadków.
Bilans kropek odpada.
Jestem za tym co napisał menor, a nawet bez tej dogrywki, bo to tylko przedłuży rozgrywki...
Żyjmy prosto, jasno i bezproblemowo |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Kurde kaczor przesz nspisalem ze rank tylko z ostatniego turnieju. Jakie od poczatku swiata? Mozliwe menor ze nie slyszales. Wlasnie byls liga mistrzost polski w go. |
|
Powrót do góry |
|
|
Ricardo
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 6:02 pm Temat postu: |
|
|
"By żyło się lepiej"... Nie wiedziałem, że już gadaliście o bilansie, ale zmiany są potrzebne, jestem za też |
|
Powrót do góry |
|
|
kaczor
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Senny ja jestem za liczeniem właśnie rankingu z jak największej liczby turnieju. i tak pisałem od początku.
uważam, że jest to lepsze rozwiązanie i bardziej obiektywny |
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 9:04 pm Temat postu: |
|
|
kaczor napisał: | Senny jak ranking będzie liczony od początku świata to trudniej się będzie przebić do góry nowemu graczowi. a patrząc na historię gry to raczej mało było takich przypadków.
| to co miałeś tu na myśli? to że chciałbyś taki ranking od początku świata? Może poprostu sami ustalajmy rank przed każdym turniejem jak przed losowaniem koszyków? najsilniejszy(kubusio) nr1 itd to też jedna z propozycji |
|
Powrót do góry |
|
|
kaczor
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 10:24 pm Temat postu: |
|
|
miałem na myśli, by ranking liczyć od początku, to znaczy od 1 turnieju do ostatniego (początek świata)..
tak, ustalajmy ranking przed turniejem i się jego trzymajmy |
|
Powrót do góry |
|
|
Serek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek2f
|
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 5:51 pm Temat postu: |
|
|
a znasz zasady liczenia tych punktow? bo tak na pierwszy rzut oka wydaje sie sprawiedliwe... |
|
Powrót do góry |
|
|
Serek
|
|
Powrót do góry |
|
|
senny_mojrzesz
|
Wysłany: Czw Gru 12, 2013 10:51 pm Temat postu: |
|
|
wytłumacz w skrócie jak my byśmy mieli to robić. co brac pod uwagę. liga, turniej arosa i normalne mecze rankingowe? czy co? |
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek2f
|
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 12:31 am Temat postu: |
|
|
Wg mnie tym sposobem byłoby można świetnie zastąpić dotychczasowe obliczanie rankingu WTPA. Tylko trzeba zmienić zasadę np zamiast robić obliczenia z 5 ostatnich sezonów, obliczajmy zestawienie 3 ostatnich sezonów, wtedy będą większe roszady i większa mobilizacja do gry w tym turnieju co roku. Możnaby w tym przypadku pokusić się o faworyzowanie lepszych zawodników... Jak w Champions League |
|
Powrót do góry |
|
|
|